J.P. Gouverneurlaan 40 B - 2171 ER Sassenheim -
(0252) 23 18 05 - info@welzijnteylingen.nl
Nieuws Welzijn Teylingen
Ontmoetingswerkplaats De Jojo is winnaar derde Teylinger prijs voor vrijwilligersprojecten in 2017.

Ontmoetingswerkplaats De Jojo is winnaar van de derde Teylinger prijs voor vrijwilligersprojecten in 2017. Ditmaal waren er vijf zeer diverse en aan elkaar gewaagde inzendingen. De diversiteit van de verschillende inzendingen maakte het de jury lastig. Het blijft geweldig om te zien dat ontzettend veel mensen uit Teylingen zich op vrijwillige basis inzetten om iets unieks neer te zetten.
 

 

De jury was unaniem in zijn oordeel de ontmoetingswerkplaats tot winnaar van deze ronde uit te roepen.


Wat begon als Repaircafé is in 15 maanden uitgegroeid tot een echte ontmoetingsplaats waar diverse groeperingen uit Teylingen en daarbuiten een zinvolle en leerzame dagbesteding hebben.
Verbinding is dan ook een sleutelwoord voor de ontmoetingsplaats. De lijfspreuk luidt dan ook niet voor niets “Samen voor mekaar”!
 
De ontmoetingswerkplaats is gevestigd in het gebouw waar voorheen supermarkt Hoogvliet was gevestigd, welk gebouw eigenhandig is omgevormd tot diverse werkplaatsen, zoals houtwerkplaats, computerwerkplaats, atelierruimte, fietsenherstelruimte, te veel om op te noemen. Voor elke doelgroep wat wils, doelgroepen die allemaal weer bijgestaan worden door veel vrijwilligers.
Daarnaast wordt door het repareren van kapotte of slecht functionerende apparaten gewerkt aan het aspect duurzaamheid. Ook dat past goed bij de ambities van de gemeente Teylingen.
 
De prijs waaraan een bedrag van 250 euro is verbonden zal op dinsdag 14 november om 14.00 uur door gemeenteraadslid Dion Piket worden uitgereikt op locatie van De Jojo in Sassenheim. 
 
De Teylinger Prijs wordt uitgereikt aan een groep vrijwilligers of een vereniging met een goed lokaal project of initiatief. Voorwaarde is dat het project meerwaarde heeft voor de Teylinger samenleving. De beoordeling gebeurt op grond van de criteria verbinding, passie en onderscheidenheid.
 
Iedereen kan het hele jaar door een project of activiteit nomineren. Eens per vier maanden wijst een onafhankelijke jury een winnaar van de Teylinger Prijs aan. Aan het eind van het jaar wordt vervolgens uit de drie winnaars het project gekozen dat in dat jaar als het waardevolst wordt beoordeeld, deze overall prijs wordt tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond in december bekendgemaakt en uitgereikt.
 
De juryleden voor de prijs zijn: 
Cathalijn van Langevelde, ambtenaar sociaal domein  
Dion Piket, gemeenteraadslid (TriLokaal)
Leo van der Zon, bestuurslid Welzijn Teylingen, voorzitter

Volgende ronde Teylinger Prijs
Iedereen is uitgenodigd om te nomineren voor de eerste ronde in 2018: dat kan via onze site. Klik hier

Voor vragen over de Teylinger Prijs kan contact worden opgenomen met Marian Kofoed, adviseur vrijwillige inzet bij Welzijn Teylingen. Telefoon 0252 – 231 805.