De genomineerden voor de Teylinger Vrijwilligersprijzen 2024

29 augustus 2024 • Algemeen • Madelon Tullenaar

Dit jaar hebben de juryleden van de Teylinger vrijwilligersprijzen maar liefst zeven sprankelende organisaties en projecten genomineerd voor de vrijwilligersprijs en de Publieksprijs. Nieuwsgierig naar de genomineerden? Wij stellen de genomineerden graag aan je voor:

.

Volleyfun van Volleybalclub Sassenheim (VCS)
VCS heeft een gratis beweegprogramma genaamd Volleyfun opgezet voor kinderen in Teylingen, gericht op motorische vaardigheden en balbeheersing. Het programma biedt sportief vermaak en dient tevens als ontmoetingsplek voor jonge ouders.

.

Kinderkookclub In de Voorhoutsche Pot
Zo’n 24 basisschoolkinderen leren bakken en koken onder leiding van 4 ervaren vrijwillige koks gedurende 20 weken. Ze maken gerechten uit het kookboek De Jonge Garde en krijgen deze mee naar huis. Ouders kunnen in het kookboek schrijven. Kinderen en ouders leren over de afkomst van de producten en de bereiding.

.

Hospice Duin- en Bollenstreek
Hospice Duin- en Bollenstreek biedt passende zorg in de laatste levensfase van mensen. Daarvoor biedt het Hospice een huiselijke omgeving waar gasten kunnen verblijven. Daarnaast bieden zij ook palliatieve begeleiding thuis. Ongeveer 110 vrijwilligers dragen bij aan een betekenisvolle tijd voor gasten in hun laatste levensfase.

.

Speeltuin Het Vossenhol
Stichting Het Vossenhol beheert de speeltuin in Warmond. Zij verzorgen de openingen en sluitingen, zijn aanspreekpunt voor omwonenden, melden defecten en groenonderhoud aan de gemeente en zij organiseren het hele jaar door activiteiten voor kinderen in de blokhut. Het Vossenhol is een ontmoetingsplek voor jong en oud in Warmond.


Gezinshuis Alas
Gezinshuis Alas biedt opvang aan kwetsbare moeders en soms vaders met jonge kinderen. Zij kunnen in het gezinshuis schuilen onder vleugels van het gezinshuis. De bewoners worden ondersteund door professionele medewerkers en ongeveer 30 vrijwilligers, die verschillende vormen van hulp bieden, zoals activiteiten, koken of een fijn gesprek voeren. Daarmee zijn de vrijwilligers van Alas onmisbaar.


Schooltoernooi Korfbalvereniging TOP
Het schoolkorfbal is een jaarlijks terugkerend project dat wordt georganiseerd door vrijwilligers van Korfbalvereniging TOP. Het omvat een toernooi tussen schoolteams met vooraf trainingen die gegeven worden door vrijwilligers van de vereniging. Het bevordert buiten spelen, teamactiviteiten en trekt vele jonge vrijwilligers aan.

.

De Paraplu, winkel met een missie
De Paraplu is een winkel voor tweedehands kleding en andere producten uit Teylingen. Je kunt altijd bij ze terecht voor een goed gesprek, ze hebben een koffietafel als ontmoetingspunt en zij werken met diverse goede doelen: het bieden van een tweede kans voor kleding, het bevorderen van welzijn, de verkoop van producten voor goede doelen en financiële steun aan initiatieven.

Elk jaar krijgen organisaties en vrijwillige activiteiten de kans om zich aan te melden voor de Teylinger Prijs. Welzijn Teylingen zet deze activiteiten en projecten namens de gemeente Teylingen op verschillende manieren in het zonnetje met als hoogtepunt de uitreiking van de Teylinger Prijzen die dit jaar op 18 oktober plaatsvindt. De jury? Een gemeenteraadslid, een medewerker van de gemeente en een bestuurslid van Welzijn Teylingen.

Ga naar de inhoud