WINNAARS TEYLINGER VRIJWILLIGERS PRIJZEN 2024

19 oktober 2024 • Algemeen • Madelon Tullenaar

De winnaars van de Teylinger Vrijwilligers Prijzen 2024 zijn bekend!

Op vrijdag 18 oktober jl. vond de uitreiking van de Teylinger Vrijwilligers Prijzen plaats. De grote winnaar was Hospice Duin & Bollenstreek, die de eerste prijs in ontvangst nam. Naast de trofee ontvingen zij ook een geldcheque ter waarde van € 1250,-. Hospice Duin- en Bollenstreek biedt zorg aan mensen in de laatste levensfase, zowel in een huiselijke omgeving als via palliatieve begeleiding thuis. Vrijwilligers zijn essentieel en ondersteunen gasten en hun mantelzorgers waar zij kunnen, wat ook bijdraagt aan hun eigen gevoel van zingeving en verbinding.

De tweede prijs ging naar de Kinderkookclub In den Voorhoutsche Pot. Zij ontvingen een geldcheque ter waarde van € 500,-. De Kinderkookclub, opgericht 25 jaar geleden, is een naschoolse activiteit voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Ze leren kookvaardigheden en bereiden maaltijden die ze mee naar huis nemen. Vrijwilligers tonen grote betrokkenheid bij de gezondheid van kinderen, en het programma bevordert kennis over gezond voedsel en zelf koken, wat ook ouders inspireert.

De derde prijs ging naar het schoolkorfbaltoernooi van Korfbalvereniging TOP. Zij ontvingen een geldcheque ter waarde van € 250,- en daar bleef het niet bij, zij hebben ook de Publieksprijs gewonnen. Met 203 van de 1168 stemmen hebben de inwoners van Teylingen hen verkozen tot winnaar van de Publieksprijs 2024. Het schoolkorfbal van Korfbalclub TOP uit Sassenheim bestaat bijna 60 jaar en wordt georganiseerd door meer dan 120 vrijwilligers. Het toernooi omvat clinics en trainingen en het doel is om kinderen laagdrempelig kennis te laten maken met sport en hen te stimuleren tot meer beweging. De organisatie is indrukwekkend en heeft een goed netwerk met scholen, met continue verbeteringen door de jaren heen. Het enthousiasme inspireert vrijwilligers, spelers en ouders, en bevordert de aantrekkingskracht op jongeren om vrijwilliger te worden, wat belangrijk is voor de toekomst van de vereniging.

Ga naar de inhoud